Autor: Rivo Sarapik • 15. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA idufirma palkas Eestist Skype'i ühe eksjuhi

Steve Jürvetsoni rahastatud ja börsiplaane hauduv, suhtlusrakenduste arendajaid aitav Twilio palkas Skype'i endise tehnoloogiajuhi Ott Kaukveri.

Just Kaukveri ja tema meeskonna töö tulemusel töötab Skype täna selliselt nagu me seda tunneme. Lisaks kasvatas Kaukver Skype'i inseneride meeskonna mõnest tosinast mõnesajani. Ta oli ettevõttes üks esimestest töötajatest, kui 2004. aastal tehnoloogiajuhi kohale asus, ja töötas firmas eelmise aastani. Ta kuulub Skype'i asutajate loodud investeerimisfirmasse Ambient Sound Investments (ASI) ja esindab ettevõtte huve MarkIT investeeringus.

TechCrunchi hinnangul teeb Kaukveri palkamise põnevaks tõsiasi, et ta on internetikõnede revolutsiooni käivitanud Skype'i taga. Ehkki kaks ettevõtet omavahel otseselt ei konkureeri, aitab Twilio arendajaid luua suhtlemisrakendusi. Viimased aga võivad vähendada Skype'i kasutamist.

Twilio palkab TechCrunchi andmeil jõuliselt ning on viimase nelja aasta jooksul kogunud nelja korraga investoreilt enam kui sada miljonit dollarit ehk 75 mln eurot. Viimasel korral, tänavu mais, kogutud 53 mln euro taga on ka Eesti juurtega Steve Jürvetson, kelle juhitud investeerimisfirma Draper Fisher Jurvetson oli üks kolmest – lisaks Redpoint Ventures ja Bessemer Venture Partners – rahastajast.

Vikipeedia andmeil kasutab Twilio teenuseid 150 000 arendajat. Ettevõte annab tööd 150 inimesele San Franciscos ja Euroopas. Bloombergi andmeil peab iga palgatav töötaja looma oma sõnumirakenduse.

Twilio asutasid 2007. aastal Jeff Lawson, Evan Cooke ja John Wolthuis. Ettevõtet juhtiv Lawson kommenteeris TechCrunchile, et "ettevõte järgmist rahasüsti ei vaja ja börsileminek (IPO) oleks järgmine loogiline samm".

Telekanal CNBC hindas Twilio üheks nn segajaks – uuenduslikuks ettevõtteks, mis aitab muuta senist äritegemise viisi ja äritavasid. Lisaks Twiliole leiab nimekirjast näiteks ühisrahatusplatvormi Kickstarter, tasuta nn fotopilve Dropbox, sotsiaalvõrgud Airbnb ja Twitter ning Tumblr jt.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052