29. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestiga tugevalt seotud Twilio valmistub börsidebüüdiks

Foto: Fredy-Edwin Esse
Eestlasest juhatuse liikmega ning läinud aastal Eestis arenduskeskuse avanud telekomiplatvormi pakkuv USA ettevõte Twilio teatas, et viib läbi aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) New Yorgi börsil, kirjutas Äripäev.

San Francisco peakontoriga Twilio esitas USA Väärtpaberikomisjonile ametliku avalduse aktsiate avalikuks esmaemissiooniks. Kaheksa aastat tagasi asutatud firma on erainvestoritelt kaasanud üle 223 miljoni dollari ning nüüd võeti vastu otsus kaasata ligi pool sellest summast ehk kuni 100 miljonit dollarit avalikult turult.

Twilio pakub ettevõtetele pilvetehnoloogial põhinevat kommunikatsiooniplatvormi, mis võimaldab hääl- ja sõnumside ning WebRTC rakendused integreerida oma äritarkvaraga. Twilio platvormi kasutab firma sõnul üle miljoni arendaja. Twilio suurim klient on üle miljardi igakuise aktiivse kasutajaga WhatsApp.

Twiliol on tugev seos Eestiga. Üle kolme aasta on töötanud firma tootearenduse juhina endine Skype’i tiimiliige Ott Kaukver. Twiliosse raha paigutanud investorite hulka kuulub ka Eesti juurtega Silicon Valley üks kuulsamaid riskikapitaliste Steve Jürvetson, kelle firma Draper Fisher Jurvetson on firmas osanik.

Twilio avas 2015. aasta alguses Tallinnas arenduskeskuse, milles töötab hetkel ligi 50 inimest. Arenduskeskus vastutab tarkvaraarenduse ja innovatsiooni, süsteemide halduse ning Twilio ülemaailmselt kasvavale kliendibaasile toe pakkumise eest. Firma kodulehe andmeil otsib Twilio praegu Tallinna kontorisse kuut uut töötajat.

Loe pikemalt Äripäevast ja saad teada, miks arendusüksuse loomine Eestisse on Twiliole väga tähtis, milliseid inimesi otsitakse arendustiimi ja rohkem infot börsidebüüdi kohta.

Fredy-Edwin Esse

[email protected]

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755