14. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Yahoo on kääbik hiiglaste maailmas

Yahoo aktsia on sel aastal hästi esinenud tänu firma osalusele Hiina internetihiius Alibaba, kuid analüütikute sõnul firma ise on raskustes.

"Paljud investorid omavad Yahoo aktsiaid peamiselt seepärast, et Yahoole kuulub 24% osalus Alibabas," vahendab MarketWatch Bernstein Researchi analüütiku Carlos Kirjneri kliendikirja. Kirjneri sõnul kallineb Yahoo aktsia suure tõenäosusega Alibaba IPO prospekti ja IPO ajal.

Kuidas kas tasub üldse Yahoo aktsiat osta? "Meie hinnangul on firma põhiäri raskustes ning praegusel hetkel ei soovita klientidel aktsiaid pikalt käes hoida," lisas Kirjner.

Google'ist endale tegevjuhiks toodud Marissa Mayer on teinud head tööd firma eesotsa, tõstes töötajate töömoraali ning rahustades aktsionäre. Lisaks sellele on Yahoo aktsia sel aastal kallinenud 41%.

Kirjner koos teiste analüütikute on kahtlemas Yahoo põhitegevuses, seda eriti konkurentsi tõttu, mida pakuvad firmad nagu Google, Facebook ja Microsoft.

"Võimalik, et me näeme käibeprognoosi paranemist 2014. aastal, mis on selgelt positiivne, kuid Yahoo jätkab käibe kaotamist tulevatel aastate. Selles äris on suurusel väga tähtis roll ning firmad nagu Microsoft, Facebook ja Google teevad Yahoole ära innovatsiooni ja erinevate funktsionaalsustega," kirjutas analüütik.

"Raske on olla kääbik hiiglaste maailmas," lõpetas Kirjner.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052