Autor: Indrek Kald • 21. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Konkurentsiamet lubas Elionil osta kaks IT Grupi äri

Konkurentsiamet andis nõusoleku 8. juulil sõlmitud tehingule, millega Elion ostab kaks IT Grupi ärivaldkonda – kaubamüügi ja IT-teenuste äri.

Tehing jõustus 15. augustil. 19 senist IT Grupi töötajat on juba Elioni meeskonnaga liitunud ning tööd alustanud.

ASi IT Grupp nõukogu esimees Jaak Ennuste ütles juulikuises pressiteates, et Elion on olnud IT Grupile hea konkurent pikka aega. "Kuna IT infralahenduste turg muutub järjest teenusekesksemaks, on oluline pidevalt teenuste arendusse investeerida ja kasvatada ärimahtu. Turu konsolideerumine on selles situatsioonis loomulik nähtus," kommenteeris ta.

Elioni äriklientide üksuse juht ja juhatuse liige Tarmo Kärsna väljendas samas teates heameelt, et Elion saab oma meeskonda uut jõudu. "Meie soov on lasta klientidel keskenduda oma ärile ning teha nii, et nad ei peaks muretsema IT-asjade pärast – meie asi on teha nende igapäevaelu võimalikult lihtsaks ja lahendada ka keerukaid olukordi. Ja mida rohkem helgeid päid meie meeskonnas on, seda paremad me selles oleme," ütles ta.

"Enamik IT Grupi kliente on juba täna ühel või teisel moel ka Elioni kliendid ning kindlasti lõikavad nad sellest muudatusest kasu. Esiteks muutub asjaajamine lihtsamaks, kuna suhtlus hakkab käima ühe ettevõtte ja halduriga ning kui meil tekib tervikpilt ettevõtte IT- ja suhtlusvajadustest, oskame ka paremat nõu anda," lisas Kärsna.

Elioni tooteportfell katab enamike ettevõtete IT infrastruktuuri vajadused – arvuti töökoha ja e-posti teenusest pilvepõhiste serverlahendusteni koos andmesideühendustega. Elioni IT-teenuseid kasutab üle 600 ettevõtte ja riigiasutuse.

IT Grupp AS on 1991. aastal asutatud Eesti kapitalile kuuluv IT infrastruktuuri pakkuja, mis teenindab era- ja avaliku sektori organisatsioone. IT Grupp tarnib serverite ja andmehoidlate riist- ja tarkvara, arvutitöökohti, teostab IT taristu juurutusprojekte, pakub IT tugiteenuseid ning pilvepõhiseid serverteenuseid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052