Autor: Rainer Saad • 22. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ubuntu nutitelefoniprojekt ei saanud piisavalt raha

Firma, mis seisab Ubuntu nutitelefoni Edge valmistamise taga, oli sunnitud projektist loobuma, kuna loodetud 32 miljoni asemel kaasati ainult 12,8 miljonit.

Ubuntu Edge nutitelefon oli disainitud nii Ubuntu kui ka Google Android tarkvarale. Seekord kaasati projekti 12,8 miljonit, mis on 2,6 miljoni võrra rohkem kui eelmine kord. Projekti eest vastutava Canonicali arvates on Ubuntu telefoni turul vaja. „Kui vaadata reaktsiooni ja kiirust, millega raha kaasati ja seda, et me tegime uue rekordi, näitab see vajadust sellise seadme järele,“ ütles Canonicali tegevjuht Jane Silber.

IHS Global mobiilianalüütiku Ian Foggi sõnul sai Canonical kapitali kaasamisega meedias palju tähelepanu.

Kuid projekt ise pole veel surnud. Canonical on pööranud oma tähelepanu teisele telefonile, millega loodetakse turule tulla 2014. aastal.

Foggi teada peab Canonical praegu läbirääkimisi USA operaatori Verizoniga.

Pilte Ubuntu nutitelefonist Edge näeb SIIN.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052