28. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook väärt üle 100 miljardi

Eelmisel aastal ebaõnnestunud aktsiate avaliku esmapakkumise (IPO) teinud Facebooki turuväärtus tõusis esmaspäeval üle 100 miljardi dollari. Viimastel nädalatel on ka aktsiahind tõusnud üle IPO hinna.

Pärast eelmise aasta mai tehnoloogiasektori rekordilist 16 miljardi dollarilist aktsiate avalikku esmapakkumist, ei suutnud Facebooki aktsia vastu pidada ning hakkas kukkuma. Murepilved kasvasid, kuna üha enam kaheldi maailma suurima suhtlusvõrgustiku võimekuses müüa reklaame mobiilsetele seadmetes. Esmapakkumise 38 dollarist kukkus Facebooki aktsia sama aasta septembriks 17,73 dollarini ehk üle poole.

Eelmisel kuul teatas Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg, et mobiilsete seadmete osas on toimumas läbimurre. Teise kvartali jooksul kasvas nutitelefonide ja tahvelarvutite reklaamidest saadav tulu 41 protsendini.  See on ka analüütikud muutnud Facebooki osas optimistlikuks. "Turg on kogumas kindlust, et Facebookist saab tulevikus elujõuline kasumimasin," ütles Bloombergile Oracle Investment Research'i analüütik Laurence Balter.

Facebooki aktsia on lähenemas kõigi aegade tipu, 45 dollarini, mis saavutati börsidebüüdi avapäeval. Pärast 24. juulit, kui Facebook teatas oma teise kvartali tulemused, on suhtlusvõrgustiku aktsia tõusnud 56 protsenti.

Kas Facebooki aktsia kerkib 50 dollarini ehk ületab väärtuselt näiteks Visa või Disney´, loe pikemalt tänasest Äripäeva paberlehest.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California, Rivo Sarapik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474