28. august 2013
Jaga lugu:

Facebook väärt üle 100 miljardi

Eelmisel aastal ebaõnnestunud aktsiate avaliku esmapakkumise (IPO) teinud Facebooki turuväärtus tõusis esmaspäeval üle 100 miljardi dollari. Viimastel nädalatel on ka aktsiahind tõusnud üle IPO hinna.

Pärast eelmise aasta mai tehnoloogiasektori rekordilist 16 miljardi dollarilist aktsiate avalikku esmapakkumist, ei suutnud Facebooki aktsia vastu pidada ning hakkas kukkuma. Murepilved kasvasid, kuna üha enam kaheldi maailma suurima suhtlusvõrgustiku võimekuses müüa reklaame mobiilsetele seadmetes. Esmapakkumise 38 dollarist kukkus Facebooki aktsia sama aasta septembriks 17,73 dollarini ehk üle poole.

Eelmisel kuul teatas Facebooki tegevjuht Mark Zuckerberg, et mobiilsete seadmete osas on toimumas läbimurre. Teise kvartali jooksul kasvas nutitelefonide ja tahvelarvutite reklaamidest saadav tulu 41 protsendini.  See on ka analüütikud muutnud Facebooki osas optimistlikuks. "Turg on kogumas kindlust, et Facebookist saab tulevikus elujõuline kasumimasin," ütles Bloombergile Oracle Investment Research'i analüütik Laurence Balter.

Facebooki aktsia on lähenemas kõigi aegade tipu, 45 dollarini, mis saavutati börsidebüüdi avapäeval. Pärast 24. juulit, kui Facebook teatas oma teise kvartali tulemused, on suhtlusvõrgustiku aktsia tõusnud 56 protsenti.

Kas Facebooki aktsia kerkib 50 dollarini ehk ületab väärtuselt näiteks Visa või Disney´, loe pikemalt tänasest Äripäeva paberlehest.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California, Rivo Sarapik

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt