29. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspankur ja advokaat müüsid idufirma Eesti Postile

Eesti Post ostis enamusosaluse endise hansapankuri Priit Põldoja ja advokaat Raino Paroniga seotud idufirmast AS Maksekeskus, mis võimaldab e-kauplustel kiiremini ja odavamalt korraldada maksete kogumine lõpptarbijailt.

Ühe firma asutaja, ekspankur Priit Põldoja sõnul oli ettevõtte loomise eesmärk pakkuda veebipoodidele platvorm, kus kaupmees saaks lihtsasti liituda eri makselahendustega, mis oleks tarbijale lihtsam ja turvalisem kasutada. Maksekeskus pakub e-äris vajalikke makselahendusi ja maksete vahendamise keskkonda.

Maksekeskuse asutasid mullu Maksekeskus Holding OÜ, mille taga on Raino Paron, Priit Põldoja, Jan Andresoo, Janno Siilbek ning Olsson ja Nielsen Nordic OÜ, mille omanikud on Aap Hirvesoo ja Priit Penjam. Mõlema ettevõtte võrdne osalus vähenes tänavu mais pärast tehingut Eesti Postiga 49 protsendile.

Miks müüdi suurosalus Eesti Postile ja kellelt tuli tehinguks initsiatiiv, loe pikemalt tänasest Äripäeva paberlehest.

Autor: Rivo Sarapik, Alyona Stadnik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474