Autor: Indrek Kald • 5. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus kiitis heaks riigihangete seaduse muudatused

Valitsus kiitis täna heaks riigihangete seaduse muudatuse, mis võimaldab tühistada raamlepingu alusel rikkumisega sõlmitud hankelepinguid. Ühtlasi pikeneb riigihangete vaidlustamise tähtaeg seitsmelt tööpäevalt kümnele kalendripäevale.

Seaduse muutmine on tingitud sellest, et õiguskaitsemeetmete direktiiv on riigihangete seadusesse üle võetud mõningate puudustega ja eelnõuga need vastuolud direktiiviga kõrvaldatakse, teatas rahandusministeerium.

Eelnõu lisab võimaluse raamlepingu alusel sõlmitud hankelepingu hilisemaks tühistamiseks, kui hankija on lepingu sõlmimise korda rikkunud. Hankijal on samas võimalik seda tagajärge vältida, esitades kõigile raamlepingus osalevatele pakkujatele teatise hankelepingu sõlmimise otsuse kohta ning andes vabatahtlikult lepingu sõlmimisel ooteaja, mis võimaldab otsust vaidlustada. Analoogne regulatsioon kehtestatakse ka dünaamilise hankesüsteemi kohta.

Samuti täpsustab eelnõu vaidlustamise tähtaega. Kehtiva seaduse järgi tuleb vaidlustus esitada seitsme tööpäevaga, mis võib pikeneda seoses nädalavahetustega. Õiguskaitsemeetmete direktiivi kohaselt peab vaidlustamise tähtaeg olema vähemalt kümme kalendripäeva.

Kui riigikogu seaduse heaks kiidab, jõustub see 1. jaanuaril 2014.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755