6. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rahva Raamatu juht: suurim investeering läheb e-ärisse

Rahva Raamatu juhi ning osaniku Viljar Otsa sõnul lähevad kõige suuremad investeeringud e-äri arendamiseks.

Rahva Raamat käivitab sügisel uue e-kaupluse. "Koos paberraamatute kojutellimisega e-poest on müügi trend olnud viimastel aastatel suures kasvus. Olgugi, et nüüd hakkab protsendiline kasv vaikselt pidurduma, aga rahaline kasv on ikka hea," rääkis Ots ja selgitas, et kui paar aastat tagasi oli kasv 100%, siis praegu on see umbes 50%-70% aastas.

"Täna teeb veebipood sama palju käivet kui mõni väiksem raamatupood. Hetkel kõige suuremad investeeringud lähevadki just e-äri arendamiseks," märkis ta.

Kuigi e-poes puuduvad kinnisvarale minevad kulud, mis on tavalises kaupluses, jäävad ikkagi püsiinvesteeringud ning kättetoimetamiskulud, mis ei lase e-poest ostetud raamatu hinda märkimisväärselt odavamaks lasta.

"Saame teha seda, et raamat oleks kliendile võimalikult paljudest kohtadest kättesaadav, hea hinna ja korraliku valikuga," kommenteeris Ots. "Meie konkurent tõstis paar kuud tagasi hindu ja praegu on juba märgatav hinnavahe meie kasuks. Suudame täna hindu madalamal hoida, sest oleme viimastel aastatel suurt rõhku pannud efektiivsusele."

Raamatuäris on põhilise tulu teenimise kuu detsember ning alles pärast seda saab öelda, kuidas aasta läks, lisas ta.

Millised raamatud on klientide lemmikud ning kuidas uut raamatut reklaamida, loe tänasest Äripäevast.

Autor: Indrek Kald, Maarit Eerme

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052