Autor: Indrek Kald • 10. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu tarkvarafirma klientide seas Motorola, Siemens, Ericsson

Ressursihaldusrakendust pakkuva Tartu firma Ganttic klientide seas on Motorola, Siemens, Ericsson ja teised globaalsed ettevõtted.

Ettevõtte klientide seas on Siemens (juhib meditsiinitehnika arendusosakonna tööd), Austraalia välisministeerium (planeerib IT-projekte), Ericsson (koordineerib T-Mobile'i mobiilivõrgu kaasajastamist), samuti Motorola, British Petroleum ja Hitachi Data Systems.

Eestis kasutavad Gantticu rakendust Eesti Energia Tehnoloogiatööstus, HeBS Digital, hotell Murakas, HaServ, RPM Grupp, Palmatin. Eesti Energia planeerib sellega oma inseneride osakonna tööd, puiduettevõtted planeerivad tootmisliinide koormatust tellimuste lõikes, hotell jälgib tubade täitumist.

"Väljusime betast 2010. aasta lõpul ja vähem kui kolme aastaga oleme jõudnud positiivse rahavooni. Praegu oleme loomas uut versiooni Gantticust uudsel HTML5 platvormil, mis teeb rakenduse oluliselt kiiremaks ja töökindlamaks," ütles Gantticu juhatuse liige Indrek Kuldkepp.

"Samuti töötame kasutajakogemuse parendamise suunal, et rohkem inimesi saaks aru ressursside planeerimise kasulikkusest," lisas ta ettevõtte pressiteates.

Eelmisel aastal oli ettevõtte müügitulu 68 000 eurot. Tänavu plaanib Ganttic käibe kolmekordistumist, 200 000 euroni. Mullu jäi firma tuhande euroga kahjumisse, selle aasta kasumisoovi pole Ganttic avaldanud.

Kuldkepi kinnitusel võimaldavad paljud projektijuhtimise tarkvarad määrata, kes peab mida ja millal tegema, kuid seda ainult ühe projekti lõikes. "Kui ettevõtte jaoks olulised ressursid tunduvad töötavat eesmärgipäraselt ja efektiivselt, aga firma majandustulemused näitavad muud, hakkavad ettevõtte juhid otsima võimalusi paremaks planeerimiseks ja ressursikasutuse jälgimiseks," kinnitas ta.

Ganttic on veebirakendus inimeste, projektide, ruumide ja tootmise haldamiseks. Ressursid, näiteks inimesed, tootmisliinid, sõidukid on ettevõttes peamised kulukohad ja nende kasutamise arukas ette planeerimine on kasumlikkuse võtmeküsimus, selgitas Kuldkepp.

Gantticut kasutab oma ressursside planeerimiseks ligi 300 ettevõtet. Mulluse majandusaasta aruande järgi on 2013. aasta eesmärk jõuda minimaalselt 400 maksva kliendini.

Gantticu teatel on enamik nende kliente disaineri-, arhitekti- ja inseneribürood, laboritöötajad, kirikud, haridusasutused, tootmisettevõtted jms.

2010. aastal asutatud Gantticu omanikud on Indrek Kuldkepp, Ivar Veenpere ja Rainer Kivimaa.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755