Autor: Rainer Saad • 11. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apple’i tarnijate aktsiad sügaval miinuses

Eile avalikustas Apple kaks uut iPhone’i, kuid investorid pettusid "odavtelefoni" kõrges hinnas ning seetõttu on ka Apple’i tarnijate aktsiad täna sügaval miinuses.

Taiwani börsil noteeritud lepingulise tootja Hon Hai Precisioni aktsia kukkus 2,3%, telefonikaamera läätsede tootja Largani aktsia kukkus 6,9%, mikrofonide ja väikekõlarite tarnija ACC Technologies’i aktsia kukkus 5,2%. Apple’i enda aktsia kukkus eile USAs 2,3%.

Turujälgijate sõnul on Apple’i odavama iPhone’i hind arenevate turgude jaoks liiga kõrge. „Ma olen pettunud iPhone 5C hinna pärast, see ei suuda konkureerida Hiina odavtelefonidega,“ ütles Triogem Asset  Managementi investeerimisjuht Tim Seymour.

Apple’i Hiina veebilehel müüakse odavamat versiooni 4888 jüaani ehk 733 dollariga. USAs maksab telefon ilma lepinguta 549 dollarit (16GB). Koos kaheaastase lepinguga algab telefoni hind 99 dollarist. Analüütikud ootasid telefoni hinnaks ilma lepinguta 350-400 dollarit.

Tipptelefon iPhone 5S hind on USAs lepingu sõlmimisel 199 dollarit (16GB), 299 dollarit (32GB) ning 399 dollarit (64GB). Ilma lepinguta maksavad samad mudelid vastavalt 649 dollarit, 749 dollarit ning 849 dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474