Autor: Marek Mühlberg • 13. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IT Kolledž läbis akrediteerimise

Eesti Infotehnoloogia Kolledž (EIK) läbis institutsionaalse akrediteerimise. 11.septembril võttis Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuuri (EKKA) hindamisnõukogu vastu otsuse akrediteerida asutus seitsmeks aastaks.

Rahvusvaheline hindamiskomisjon andis positiivse hinnangu IT Kolledžile nii organisatsiooni juhtimise, õppetöö korralduse, teadustegevuse kui ka ühiskonna teenimise valdkondades.

Eesti Infotehnoloogia Kolledži puhul tunnustas komisjon kõrgkooli paindlikku õppekorraldust ja väljunditele orienteeritud õppekavasid. Kõrgkooli tugevusena toodi välja tihedad sidemed huvigruppidega sh tööandjate, vilistlaste ja erialaliitudega, keda kaasatakse regulaarselt kõrgkooli arendustegevusse; samuti atraktiivne õpikeskkond.Rohkem tähelepanu soovitas komisjon pöörata üliõpilaste väljalangevuse põhjustele ning leida võimalusi üliõpilaste rahvusvahelise mobiilsuse suurendamiseks. Toetada tuleb teadus- ja arendustegevuse ning rahvusvahelistumise kiiremat arengut.Eesti Infotehnoloogia Kolledži rektori Tiit Roosmaa sõnul on kolledžil hea meel seitsmeaastase akrediteeringu ning rahvusvahelise ekspertkomisjoni positiivse hindamisaruande üle. „Teiselt poolt osutas raport mõnedele meie tegevustele, mille parendamise kaudu saame oma kolledži veelgi paremaks teha,” lisas rektor.„Institutsionaalsel akrediteerimisel hinnatakse, kas kõrgkooli kui terviku juhtimine on sihipärane ja toimimine tõhus,“ lisas Eesti Kõrghariduse Kvaliteediagentuuri juhataja Heli Mattisen „samuti seda, kas ja kuidas kõrgkool arvestab ühiskonna ootustega ning mil moel tagab oma lõpetajate rahvusvahelise konkurentsivõime.“Kõik Eesti kõrgkoolid peavad institutsionaalse akrediteerimise läbima kord seitsme aasta jooksul. 2016. aasta lõpuks läbivad akrediteerimise kõik Eesti kõrgkoolid. Välishindamise eesmärk on toetada strateegilise juhtimise ja kvaliteedikultuuri arengut Eesti kõrgkoolides.Hindamisotsuste ja aruannetega saab tutvuda:http://ekka.archimedes.ee/korgkoolile/institutsionaalne-akrediteerimine/hindamisaruanded

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052