Autor: Rainer Saad • 13. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päev börsil: Twitter läheb börsile

Suhtlusvõrgustik Twitter postitas eile oma Twitteri kontole säutsu, mille seisis, et firma kavatseb minna börsile ning korraldada aktsiate avaliku pakkumise.

Ettevõte ei avalikustanud kuna võiks IPO toimuda ning mis hinnaga. Wall Street Journali andmetel on Twitteri väärtus 10 miljardit dollarit. Suhtlusvõrgustiku IPO saab olema üks oodatumaid börsileminekuid pärast eelmise aasta Facebooki börsidebüüti.

Hinnanguliselt on Twitteril üle 200 miljoni aktiivse kasutaja. Twitteri selle aasta käibeprognoos on 583 miljonit dollarit. Facebooki ja LinkedIni aktsiad reageerisid Twitteri säutsule järelturul kerge tõusuga.

Aasia börsidel olid täna valdavalt negatiivsed meeleolud, kuna kardetakse, et Föderaalreserv võib järgmisel kolmapäeval oma igakuist 85 miljardi dollarilist stiimulit vähendada. Hiina Shanghai börs langes 1%, Hongkongi Hang Seng 0,6%, Korea Kospi 0,5%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052