17. september 2013
Jaga lugu:

Microsoft kulutab 40 miljardit ja tõstab dividendi

Maailma suurim tarkvaratootja Microsoft teatas uuest 40 miljardi dollari suurusest aktsiate tagasiostu plaanist ning suurendab dividendi 22% rõõmustamaks investoreid suurte muutuste ajal.

Ilma aegumisajata uus tagasiostuprogramm asendab eelmise 40 miljardi dollarilise tagasiostuprogrammi, mis oleks lõppenud selle kuu lõpus, vahendab Bloomberg. Firma kvartaalne dividend kasvab 28 sendini aktsia kohta, mis makstakse välja 12. detsembril 21. novembri aktsionäride nimekirja alusel.

Tänane on investorite jaoks samm õiges suunas, kuid ilma lõpptähtajata programm tõstatab küsimusi, kommenteeris RBC Capital Marketsi analüütik Matthew Hedberg. Asjaga seotud inimese sõnul on aktivistinvestor ValueAct Holdings utsitamas Microsofti tagastama investoritele rohkem raha.

"Palju huvitavam oleks, kui nad täpsustaks tagasiostu perioodi lõppu, sest varem on parem kui hiljem," ütles neutraalset soovitust hoidev Hedberg. "Dividend on rohkem materiaalne, sest see on lisa praegusele dividendile."

Microsofti aktsiatele pole uudis aga erilist tormi tekitanud. Idaranniku aja järgi keskpäeval oli MSFT sümboliga aktsia 0,71% plussis, makstes 33,04 dollarit. Nasdaqi indeks oli 0,59% plussis samal ajal.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt