Autor: Indrek Kald • 17. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ aasta vilistlaseks sai Hardi Meybaum

Tallinna Tehnikaülikooli aasta vilistlane 2013 on idufirmast GrabCAD eduka rahvusvahelise ettevõtte ehitanud Hardi Meybaum.

Meybaum on lõpetanud TTÜ mehaanikateaduskonna tootearenduse eriala 2005. aastal ja 2007 magistriõppes mehaanikateaduskonna tootmistehnika eriala. Praegu juhib ta enda loodud ettevõtet GrabCAD, mis tegeleb inseneridele tarkvara väljatöötamise ja arendamisega. Firma peakontor on USAs Bostonis ja arendusüksused Tallinnas ning Suurbritannias Cambridge'is.

See autasu on Meybaumi sõnul suur tunnustus talle, GrabCADi tiimile ja GrabCADi kasutavatele inseneridele. "Ilma TTÜ hariduseta poleks sündinud GrabCADi ja sajad tuhanded insenerid kulutaksid tunde ebaefektiivsete ülesannete peale, mis ei loo väärtust lõpptoodetele, mida kasutab kogu inimkond," märkis ta tehnikaülikooli pressiteates.

GrabCAD.com on internetikeskkonnas asuv koostööplatvorm, kus insenerid, tootmisjuhid ja teised tootmisprotsessis osalevad inimesed vahetavad CAD-faile, suhtlevad ja kasutavad projekteerimistarkvarasid, mis töötavad GrabCADi keskkonnas.

GrabCADi kasutab üle 800 000 inseneri üle maailma, alates väiksest tootmisfirmast Jüris kuni General Electricuni. Ettevõttel on tehnoloogiapartnerlus selliste suurfirmadega nagu Autodesk ja Siemens.

GrabCADi rahvusvahelisse tiimi kuuluvad ka investorid, kes on olnud seotud selliste firmade loomise ja edukaks muutmisega nagu PTC, Solidworks, Paypal, Free Markets, Yammer, Kiva Systems, Skype.

Varem on Meybaum töötanud sellistes ettevõtetes nagu Columbus IT Partner Estonia ning Saku Metall.

TTÜ on valinud aasta vilistlasi alates 1996. aastast. Siiani on aasta vilistlaseks saanud Tiit Vähi, Jaak Leimann, Toomas Sõmera, Toomas Luman, Jüri Mõis, Indrek Neivelt, Gunnar Okk, Toomas Annus, Väino Kaldoja, Tiina Mõis, Tarmo Noop, Valdo Kalm, Erkki Raasuke, Sandor Liive, Veiko Sepp, Andres Allikmäe ja Hannes Tamjärv.

Aasta vilistlane kuulutati välja täna TTÜ 95. aastapäeva aktusel. Aktusel promoveeriti ka 67 doktorit ning kuus audoktorit. Kell 14 avatakse akadeemik Uno Mereste büst TTÜ akadeemikute alleel.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755