17. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Winklevossi kaksikud: Bitcoin on parem kui kuld

Tänu Facebooki filmile "Sotsiaalvõrgustik" kuulsaks saanud üks vendadest Winklevossidest Tyler ütles, et kübervaluuta Bitcoin on parem pikaajaline panus kui kuld.

"Tegu on kuld 2.0-ga," ütles ta konverentsil New Yorgis, vahendab CNN. Jagades lava enda vennaga Cameroniga selgitasid nad enda optimismi bitcoini suhtes. Vennad on investorid ning hiljuti andsid USA Väärtpaberikomisjoni avalduse luua Bitcoini börsil kaubeldav fond.

Sarnaselt kullale säilitab virtuaalvaluuta enda väärtuse vaatamata sellele, mida keskpankurid teevad raha pakkumisega. Kuid kullaga võrreldes on bitcoine kergem ja odavam hoiustada.

Winklevosside presentatsioon oli täis julgeid prognoose sellest, kuidas bitcoini hind võib tõusta 10 000 dollarini bitcoini kohta. Praegu on see 140 dollarit bitcoini kohta.

Cameroni sõnul võib järgmine võlakriis tuua kaasa järsu hüppe bitcoini hinnas. "Järgmise aasta või kahe jooksul me näeme suurt pauku, mis on hullem kui Küpros," ütles Cameron. Küprose pankade pea pankrotistumine ja selle järgnenud päästepakett tõstis järsult huvi kübervaluuta vastu. Selle tulemusel kerkis kuu ajaga bitcoini hind 266 dollarini selle aasta aprillis, kuid tuli sealt sama kiiresti ka alla tagasi.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052