Autor: Romet Kreek • 20. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazoni IPO-aegne finantsdirektor hukkus jalgrattaga sõites

Amazon.comi aktsiate avaliku pakkumise aegne finantsdirektor Joy Covey suri 50aastasena, kirjutab Bloomberg.

Ta hukkus 18. septembril jalgrattaga Californias Portola Valey lähedal Skyline Boulevardil jalgrattaga mäest alla sõites. Covey põrkas kokku sõiduautoga ja suri sündmuskohal.

Ta liitus Amazon.comiga 1996. aasta detsembris, olles finantsdirektor, seejärel strateegiadirektor, kui ettevõte tegi esimesi samme internetijaemüügis.

Amazon tegi IPO 14. mail 1997, kus aktsiaid pakuti 18 dollariga. Eile sulgus aktsia rekordkõrgel, makstes 312,06 dollarit.

Ajal, kui Covey liitus Amazoniga, töötas seal 150 inimest ja ettevõtte käive oli 16 miljonit dollarit. Detsembris töötas ettevõttes 88 400 töötajat ja ettevõtte käive oli 61 miljardit dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755