Autor: Romet Kreek • 20. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ballmer: töötame selle kallal, et arvuti jääks esivalikuks

Aasta jooksul ametist lahkuva Microsofti juhi Steve Ballmeri sõnul töötab ettevõte jätkuvalt selle kallal, et lauaarvutid jääksid valitavateks seadmeteks, vahendab Bloomberg.

Windows on valitsenud turgu enam kui kaks aastakümmet, andes praegu 25% Microsofti käibest. Operatsioonisüstem on langenud kolmandale kohale Office'i järel, mis genereeris 32% käibest ning serverite järele, kust tuli 26% käibest.

Ballmeri mõttevälgatusi jälgitakse, kuna ta püüab maailma suurimat tarkvaratootjat muuta tarbijale lähedasemaks nutitelefonide ja tahvelarvutite suunas ja eemale Windowsil töötavailt lauaarvuteilt.

Ballmer ütles, et ettevõttel on palju tööd teha, et hoida tööstusharu suuremana 300 miljonist personaalarvutist. Tänavu langeb lauaarvutite turg 9,7%, 315,4 miljonile ja ei jõua kunagi tagasi 2011. aasta tipptasemele, prognoosis analüüsifirma IDC. Nende teatel langeb turg 2015. aastani.

Microsoft on jäänud maha nutitelefonide ja tahvelarvutite turul, kus Windowsi turuosa oli IDC andmetel vastavalt 3,7% ja 4,5%. Microsofti esimene tahvelarvuti Surface müüs nii halvasti, et ettevõte pidi maha kandma selle müümata laojäägi 900 miljoni dollari ulatuses.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052