Ave Lepik • 25. september 2013
Jaga lugu:

Kooliaasta algus andis mobiilimüügile hea hoo

Tänavu algas koolieelne mobiiltelefonide ja nutiseadmete müük varem kui eelmistel aastatel. Eesti turul müüdi augustis 37 113 (juulis 35 069) mobiiltelefoni, vahendas uuringufirma GfK Retail & Technology.

Elisa tooteturunduse osakonna juhi Mailiis Ploomanni sõnul andis mobiiltelefonide müügile augustis hoo algav koolihooaeg. „Tänavu algas kooliaja seadmemüük tavapärasest varem. Müüginumbrid hakkasid kasvama juba augusti algusest, mil tõusujoones liikusid paralleelselt nii nutitelefonide kui ka tahvelarvutite müüginumbrid,“ rääkis Ploomann.

Koolihooaja algus tõi Elisale nutiseadmete müügirekordid: kõigest ühe päevaga sai uue nutiseadme omanikuks lausa 400 klienti. See müügirekord püstitati Elisa esindustes koguni kahel päeval - 30. augustil ja 2. septembril.

Brändidest osutus augustis konkurentsitult kõige populaarsemaks Samsung, nii nutitelefonide kui tahvelarvutite poole pealt.

Brändieelistuselt järgmised olid nii telefonide kui tahvlite osas Sony niiskuskindlad seadmed.

Positsiooni tahvlite turul tõstis Samsung Galaxy Note.

Elisa on Põhjamaade juhtiv sideteenuste pakkuja, mille aktsiad on avalikult noteeritud NASDAQ OMX Helsingi börsi suurettevõtete nimekirjas. Elisa teenindab Põhjamaades ligikaudu kaht miljonit klienti, sealhulgas Eestis üle 640 000 kliendi.

Elisa Eesti AS eelmise aasta käive oli 111,8 miljonit eurot.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt