Autor: Rivo Sarapik • 26. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

25 mln eurose käibega Eesti idufirma, millest pole kuulnudki

Millisel Eesti idufirmal on 3000 maksvat klienti, mille käive ületab sel aastal 25 mln eurot ning mis annab tööd 40 inimesele?

Arcticstartup tutvustab selliste küsimustega Eesti idufirmat AdCash, mis tegeleb veebis reklaamikampaaniate korraldamisega. Ettevõtte kliendid on internetipoed ja veebis tegutsevad mängukeskkonnad.

"Teeme sedasama, mida Google Adsense (kuvab reklaame vastavalt sellele, millise sisuga veebis neid näidatakse - toim), ainult keskendume meelelahutusveebidele," selgitas ettevõtte juht Thomas Padovani, kes tuli Prantsusmaalt Eestisse 2007. aastal. Aasta hiljem käivitas ta endale ja abikaasale kuuluvas 40 ruutmeetrises äärelinnakorteris AdCashi.

Välisrahastuseta ehitas ta idufirma üles enda tööga ja selgitab oma edu Prantsusmaa klientidele keskendumisega. "Kaasasime sõbrad ja väliskliendid, kes soovisid Prantsusmaa veebikasutajatele reklaame kuvada. Alustasime Prantsusmaalt ja täna annab see müügist 20-30%," seligtas ta. Suurima lepingu sõlmis ettevõtja veebilehitsejapõhise arvutimängude arendamisvõimalust pakkuva Gameforge´iga.

Esimesel tegutsemisaastal ulatus käive 900 000 euroni, 2012. aastal teenis ettevõte 14 mln eurose käibe juures 2,8 mln eurot kasumit. Viiendik käibest teeniti Prantsusmaalt, teine samapalju Saksamaalt. Suuruselt kolmas turg oli USA, mis andis kümnendiku käibest. Koos Eestiga müüb ettevõte enda teenuseid 30 riiki.

Ettevõtte omanikud on läbi Webinfluece Group OÜ Christophe Alain Avignon, Thomas Jean Lucien Padovani ja Arnaud Granal. Padovani on ka üks 2013. aasta konkursi Aasta Ettevõtja nominent.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755