Autor: Alyona Stadnik • 29. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Idufirma: ei tasu loota, et võimalused iseenesest tekivad

Eesti majanduskasvu saab toetada siiski eksport, leiab ehitajatele mõeldud kulude ja eel­arve haldamise tarkvara välja töötava Budget.to juhatuse liige Rasmus Vaino.

"Tuleb julgelt astuda samme, et leida tänases globaliseerunud maailmas need suuremad turud, mille toel areneda," märkis Vaino. "Meil on tasemel tehnoloogiasektor ning hulk innovaatilisi ja suure potentsiaaliga idufirmasid, kelle jaoks koduturg on kogu maailm - selline mõtteviis aitab ka Eesti majandust edasi viia."

Ta lisas, et öeldakse, et magavale kassile hiir suhu ei jookse ehk ei tasu loota, et võimalused iseenesest tekivad.

Eks riik saab toetada nii nõu kui ka jõuga, kuid kokkuvõttes on ikkagi ettevõtja see, kes oma plaanid paika paneb ja ellu viib, leiab Vaino. "Siinkohal toetan Tõnis Arro ideed alustava ettevõtte käibemaksuajatusest, mis oleks hea näide riigipoolsest toest, et kiire kasv uute ettevõtte arengut ei pärsiks ja neil jalgu alt ei lööks," sõnas ta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755