Autor: Raido Neemre • 1. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Icahn surub Apple’ile peale aktsiate tagasiostu

Investor Carl Icahn, kes avalikustas augustis oma miljardi dollarilise osaluse Apple’is, ütles, et sõi õhtus koos ettevõtte juhi Tim Cookiga ning surus peale 150 miljardilist osakute tagasiostu.

“Kõnelused jätkuvad kolme nädala pärast,” ütles miljardär, kes on omale nime teinud ettevõtetele muudatusi peale surudes, et nende väärtust kasvatada.

Cook avalikustas sellel aastal plaani, mille kohaselt kulutatakse tänavu 100 miljardit dollarit dividendideks ja osakute tagasiostuks. Icahn tahab, et Apple kulutaks veel 150 miljardit osakute tagasiostuks.

“Tehnoloogiahiid, kellel oli juuni lõpus kontol 146,6 miljardit dollarit peaks keskenduma lisaks ka kasumlikuse tõstmisele, et rahuldada investoreid,” lausus JMP Securities analüütik Alex Gauna.

Icahn ütles, et peab Cook’i väga heaks juhiks ning ennustab Apple aktsia tõusu 625 dollarile kui ettevõte ostab oma osakuid tagasi.

Apple aktsia oli täna idaranniku aja järgi keskpäevaks tõusnud 2%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755