1. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mida on Eesti äridel Blackberrylt õppida?

Kindlasti olete kuulnud mobiilitootjast Blackberryst, mille telefoni kiitis isegi USA president Barack Obama avalikult. Tänaseks on see Kanada firma pankroti äärel.

Blackberry oli eriti hinnatud korporatiivklientide hulgas tänu kauakestvale akule, optimeeritud andmeedastuskiirusele ja klaviatuurile. Blackberry uuris oma äriklientidelt, kas nad vajavad suure puuteekraaniga ja kiire brauseriga telefone. Vastus oli ei – IT-juhid ei tahtnud, et nende töötajad oma telefoniga Facebookis aega viidaks ja aku juba poolest päevast tühjaks saaks. See oli ratsionaalne argument.

Aga lõppkasutajad ehk suurfirmade töötajad tahtsid ikka edevaid televiisorisuuruse ekraaniga telefone. Tühja sest akust ja andmeside kulust! Ja nõudsid endale töötelefoniks iPhone'i ja Androidi mobiile.

Blackberry õppetund on see, et B2B-turul tegutsedes tuleb mõelda lõppkasutajale, mitte ostuotsuse tegijale (IT-juhile).

Vältimaks Blackberry vigu, tasub 15. oktoobril tulla konverentsile Best B2B 2013. Esinejate seas on B2B ettevõtete tipud, kes jagavad oma kogemusi ja annavad praktilisi soovitusi.

Näiteks saab teada, kuidas B2B-teenuse disain aitab kasumit suurendada. Esineb Göran Crafoord Rootsist. Ergo Metsla Bermetist räägib, mida on õppida terasemüüjalt, kes müüb konkurentidega võrreldes sama hinnaga sisuliselt identset toodet. Argo Saul Nordic Houses OÜst annab nõu, kuidas edasimüüjate abil välisturgusid vallutada. Mart Mägi Amservist vahendab kogemust, kuidas kohandada globaalseid (ja väga jäiku!) brände Eesti turule. Tieto Eesti juht Anneli Heinsoo jagab õppetunde, kuidas teha olemasolevatele klientidele lisamüüki, kui uusi kliente pole lihtsalt piisavalt võtta.

Autor: Äripäev, Indrek Kald

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755