Autor: Romet Kreek • 3. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FBI sulges veebipõhise narkoturu, kus maksis Bitcoin

USA sulges sel nädalal Silk Roadi nimelise veebilehe, mida kriminaalne maailm kasutas küberturuna, mis viis kokku heroiini, kokaiini ja häkkimisteenuste müüjad-ostjad. Maksmiseks kasutati Bitcoini.

"Meil on heameel teatada, et lisasime turule uue kategooria võltsingud," posititas 2011. aasta 5. augustil 29aastane kahtlustatav veebilehe ülevaataja, selgub kriminaalasjast. "Selle kategoorias leiate võltsitud, valitsuse väljaantud dokumente nagu võlts-ID-kaardid ja passid," vahendas Bloomberg.

USA agendid arreteerisid mehe, kes arvatakse varjavat end hüüdnime Dread Pirate Roberts taha ja võtsid kodulehekülje maha. Sik Road kasutas Bitcoini digivaluutat, et tekitada 1,2 miljardit dollarit keelatud kauba müüki vähem kui kolme aasta jooksul ning tõi sisse 80 miljonit dollarit teensutasusid, seisab süüdistuses.

Dread Pirate Roberts olevat 29aastane Ross William Ulbricht, kes juhtid Silk Roadi 2011. aasta jaanuarist kuni läinud kuuni. Ta kontakteerus ühe veebilehe kasutajaga, et tappa teine kasutaja.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755