Autor: Raido Neemre • 2. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investorid ootavad Twitteri kasuminäitajaid

Investorid ootavad Twitteri IPO eel esimesi andmeid ettevõtte klikkide arvu ning selle kohta, kui palju suhtlusvõrgustik iga kasutaja pealt teenib ning kuidas see suhestub konkurentide tulemustega.

Twitter, mis eelmisel kuul esitas väärtpaberikomisjonile avalduse börsileminekuks, avalikustab oma emissiooniprospekti sellel nädalal.

Näitaja, mida investorid ootavad, et lüüakse, on Facebooke’i 2,17 dollarit tulu kasutaja pealt, seda ettevõtte teise kvartali andmete põhjal.

LinkedIn teenib umbkaudu 1,93 dollarit kasutaja pealt. ComScore andmete põhjal oli Twitteril teises kvartalis 181 miljonit unikaalset kasutajat, mis tähendab, et nende kvartalimüük peaks olema vähemalt 393 miljonit dollarit.

“Kõige suurem küsimus on see, mis on nende tulu kasutaja kohta ning võrrelda seda Facebooke’iga,” kommenteeris Thornburg Investment Management fondijuht Tim Cunning. Tema sõnul on suurim probleem selliste ettevõtetega, et nad ei ole veel suutnud läbi hammustada viisi, kuidas oma kasutajate pealt piisavalt teenida.

Investorite jaoks oli Facebooki aktsia börsilepaiskamisel suureks küsimuseks ettevõtte võimekus teenida raha kasutajate pealt, kes kasutavad sotsiaalmeediat juhtmevabade seadmetega.

Mobiilikasutajate pealt raha teenimine pole Twitteri jaoks suureks probleemiks, kuna mikroblogi teenib üle poole oma tulust nutitelefonide ja tavelarvutite reklaamide pealt, selgub EMarketer uuringust.

Umbes 60% Twitteri aktiivsetest kasutajatest teevad seda läbi mobiilse seadme vähemalt kord kuus, märkis ettevõte.

Investorid ootavad Twitterilt kõrgemaid näitajaid kui Facebooke’il, et õigustada oma tänast väärtust.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755