Autor: Romet Kreek • 4. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

HTC teenis ajaloo esimese kahjumi

Taiwani tehnoloogiafirma HTC teenis kolmandas kvartalis esmakordselt kahjumi, kuna müük kannatas tugevama konkurentsi tõttu nutitelefonide turul, tarneahela piirangute ja sisemiste probleemide tõttu.

Ettevõtte kvartali ärikahjum ulatus 3,5 miljardi Taiwani dollarini ehk  87,5 miljoni euroni, kuna käive kukkus aastaga kolmandiku võrra, vahendab Reuters.

Analüütikute seas oli kahjum laialdaselt oodatud, kuna ettevõtte tulevik näib keeruline. "Fundamentaalselt tuleb palju asju korda teha," ütles BNP Paribas' analüütik Laura Chen. Ta lisas, et ettevõttel on tarvis näha vaeva turunduse, tarnealhela juhtimise ja tootearendusega. "Lähiajal ei paista ühtegi paranemise märki," märkis Chen.

HTC puhaskahjumiks kujunes 2,97 miljardit Taiwani dollarit ehk 74,3 miljonit eurot. Analüütikud ootasid 1,8 miljardi Taiwani dollarilist kahjumit. Mullu oli sama kvartali kasum 3,9 miljardit dollarit.

Uuringufirma Gartneri teatel on HTC turuosa 2011. aasta teise kvartali tipust 10,3 protsendilt kukkunud 2,6 protsendile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052