Autor: Marek Mühlberg • 4. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kirjanen: plaanipäraselt sujuv IT projekt on erand

Eesti Energia IT-arenduse osakonna juht Rain Kirjanen esineb 10. oktoobril Äripäeva ITuudiste seminaril "Parimad praktikad: IT projektide juhtimine." Oma ettekandes räägib ta Eesti Energia kogemusest infosüsteemide loomisel ja haldamisel.

Seminar koosneb täies mahus kogemuslugudest. Esinejad räägivad IT projektide juhtimisest oma organisatsiooni või konkreetse projekti näitel.

Järgneb lühiintervjuu

Kui sageli tuleb Eesti Energia IT projektides ette asjaolusid, millega ei osatud alguses arvestada?

Üsna tihti, pigem on erand see, kui projekt läheb täpselt nii nagu esialgu planeeritud. Põhjuseks paljuski hüppeliselt kasvanud keerukus meie infosüsteemides. Suurem osa asjaolusid ilmneb arenduse ehk koodikirjutamise/konfigureerimise ja testimise faasis.

Kui suur osa projekti edukusest lasub teie hinnangul projektijuhi õlgadel ja kui suur osa meeskonna õlgadel?

Projektijuht vastutab selle eest, et projekt oleks tehtud vastavalt seatud eesmärkidele ja edukriteeriumid täidetud. Tema ülesanne on ka erinevatest valdkondadest kaasatud spetsialistide hulk panna tööle ühtse meeskonnana. Meeskonnaliikmed kannavad aga just projektijuhi ees vastutust lubaduste täitmise (peamiselt tähtajad) ja kvaliteedi tagamise osas.

Mis on projektijuhi töö kõige suurem väljakutse teie meelest?

Kõige suurem väljakutse on spetsialistid tööle saada ühtse projektimeeskonnana.

Vaata kava ja registreeru üritusele SIIN

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755