5. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investorid ajasid penniaktsia Twitteriga sassi, aktsia +1800%

Twitter võib küll nädala täht olla, kuid Tweeter on sellest kasu lõikamas. Tweeter Home Entertainment Group aktsia oli Twitteri IPO uudise järel reede hommikul turu avanedes 1800% plussis.

Neljapäeval avalikustas mikroblogi keskkond Twitter enda IPO prospekti. Reedel hommikul turu avanedes maksis Tweeteri aktsia 13 senti, olles 1800% plussis ja rahunedes keskpäevaks maha 5 sendini, olles 523% plussis, vahendab MarketWatch.

Miks see penniaktsia siis järsku rallib? Praegu pole kindlat põhjust teada, miks selle tundmatu firma väärtpaber rallib nagu segane. Ainus loogiline põhjus tundub olevat see, et firma aktsiasümbol on väga sarnane Twitteri omale.

Twitter ütles eile enda prospektis, et nende aktsia hakkab kauplema lühendi "TWTR" all, samas kui Tweeteri aktsia lühend on "TWTRQ".

Tweeter oli Bostonis baseeruv tarbeelektroonikakett, mis läks pankrotikaitse alla 2007. aastal ning 2008. aastal läks likvideerimisele. Firma aktsiad kauplevad turuväliselt (OTC).

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474