Autor: Ave Lepik • 11. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Käibemaksuseadus sai mõne muudatuse

Valitsus kiitis täna heaks käibemaksuseaduse muudatused, mis lubab tax free müüki tõendada ka elektrooniliselt. Muudatus seab näiteks ka kogusepiiri kohvi ja tee saatmisele EList väljastpoolt.

Veel ühe uuendusena muudab seadus edaspidi elektroonilise side teenuse ja elektroonilise teenuse maksustamist.

Eelnõuga laiendatakse alates 2014. aastast ühendusevälisest riigist pärit isikule kauba ostmise (tax free) tõendamise võimalusi. Edaspidi on võimalik eksporti tõendada lisaks tolli paberil olevale kinnitusele ka elektroonilise tõendiga. 

Alates 2015. aastast muutub elektroonilise side teenuse ja elektrooniliselt osutatava teenuse käibemaksuga maksustamise koht. Edaspidi maksustatakse elektroonilise side teenus ja elektrooniliselt osutatav teenus kliendi asukohariigis olenemata sellest, kas kliendiks on ettevõtlusega tegelev isik või mitte. Ettevõtlusega tegelevatele isikutele teenust osutades jääb kehtima käibemaksuseaduses sätestatud üldreegel, et piiriülese tehingu puhul arvestab ja tasub käibemaksu teenuse saaja.

Lisaks kehtestatakse koguseline piirmäär käibemaksuvabastuse saamiseks ELi välisest riigist saadetavale kohvile ja teele. Ühe postipakiga võib maksuvabalt saata 500 grammi kohvi ja 100 grammi teed. Sellega viiakse seadus kooskõlla Euroopa Liidu nõukogu direktiiviga. See muudatus peaks jõustuma 2014. aasta 1. jaanuarist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755