Autor: Raido Neemre • 14. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oracle juht võtab üle Microsofti?

Microsofti pressiteate kohasel kaalub tarkvaragigant väidetavalt Oracle presidendi ja endise Hewlett-Packardi juhi Mark Hurdi taaspalkamist oma tegevjuhiks.

Hurd on väidetavalt üks kaheksast väliskandidaadist, kellega Microsoft on ühendust võtnud, asendamaks oma pensionile minevat tegevjuhti Steve Ballmeri, vahendab The Wall Steet Journal.

Võimaliku kandidaadina on läbi käinud ka Fordi tegevjuht Alan Mulally. Samuti käivad sahinad Nokia juhti Stephen Elopi naasmise üle Microsofti. Wall Street Journal mainis lisaks ka Chuck Phillipsit, kes on samuti olnud Oracle juhtivtööaja enne äritarkvara ettevõtte Infori juhiks suundumist.

Hurd oleks Microsofti jaoks huvitav valik. Temast sai HP juhina Wall Streeti pailaps, kuna tema juhtimise all võeti halduskulud karmi kontrolli alla; kriitikud aga väidavad, et mees läks kulude kontrollimisega liiga kaugele. Hurd lahkus 2010. aastal ootamatult ettevõttest, kuna teda süüdistati ebaõiges käitumises ning isegi seksuaalses ahistamises.

Hurdi palkas hiljem Oracle tegevjuht Larry Ellison üheks oma paremaks käeks. See ülesanne ei ole olnud just lihtsamate killast. Hurd vastutab Oracle riistvaraäri eest, mis analüütikute kohaselt on jätkuvalt raskes seisus, kuna Oracle maadleb jätkuvalt muudatustega IT turul.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052