Autor: Kaisa Gabral • 16. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Allan Martinson: meie tipp-riigijuhid on alamakstud

Järgmise aasta algusest saavad kõrgemad riigijuhid palgas 20-30% lisa. Ettevõtja Allan Martinsoni sõnul on meie tipp-riigijuhid alamakstud.

"Minu arvates on meie tipp-riigijuhid alamakstud. Seda välja öeldes sulgesin enda jaoks ilmselt igavesti ukse Eesti poliitikasse...," vastas Martinson küsimusele, mida ta arvab tipp-riigijuhtide 20-30%lisest palgatõusust järgmisel aastal.

"Eesti peaministri 4000-eurone palk on sama suur kui keskmise ettevõtte juhil. Ratsionaalselt võttes ei peaks ükski suutlik inimene seda tööd tahtma. Seega me eeldame, et peaministriks pürgival poliitikul on veel mingid motivaatorid," märkis Martinson ja lisas, et näiteks  Singapuri peaminister teenib üle miljoni dollari aastas, seega kordades enam kui USA president.

"Oma hiljutises intervjuus CNNile ütles (Singapuri - toim.) peaminister Lee Hsien Loong, et kõrgelt makstud riigijuhid saavad palka "vastavalt oma töö väärtusele", riik on korruptsioonist puhas ja kellegil ei ole kihku riigitöölt vahepeal erasektoris teenimas käia. Mulle see imponeerib. Ehk siis vaatama peaks mitte tasu, vaid tulemust," lisas Martinson.

Kõrgete riigiteenijate ametipalkade seadus võeti vastu 2009. aastal, kehtima see siis ei hakanud. Kehtib see alates eelmisest aastast riigikogu liikmetele ja tänavu juulist kõigile kohtunikele. Ülejäänud osas on selle jõustumist rahapuudusele viidates korduvalt edasi lükatud.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052