Autor: Raido Neemre • 16. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Twitteri käive ja kasum kasvasid

Peale seda kui Twitteri esimese poolaasta tulemused külvasid muret selle üle, et ettevõtte ei kasvatanud oma kasutajate arvu piisavalt kiiresti, kasvatades selle asemel liiga kiiresti oma kulusid, on kolmanda kvartali tulemuste põhjal taas põhjust muret tunda.

Hea on see, et kolmanda kvartali tulu kasv kiireneb jätkuvalt, mis on võrreldes eelmise aasta sama aja tuluga enam kui kahekordistunud, olles sellel aastal 168,6 miljonit dollarit eelmise aasta 82,3 miljoni dollari asemel.

Lisaks näitab Twitter Wall Streetile, et tal on veelgi rohkem jõudu olulises mobiilses maailmas, kuna 70% reklaamituludest tuleb võrreldes juunikuise 65% just mobiilidest.

Võrdluseks võib ära tuua Facebooki, mis teenib vaid 40% oma reklaamituludest mobiilikasutajate pealt. Kuna enamus reklaamipõhiseid ettevõtteid nagu Twitter teenib oma suurima tulu neljandas kvartalis, on ettevõtte ületamas eMarketeri prognoosi, mille kohaselt ettevõtte tuluks ennustati 580 miljonit dollarit sellel aastal.

Ettevõtte sõnul saavad nad rohkem tulu iga korra pealt, mil kasutajad vaatavad Twitteri ajajoont, kasvatades seega reklaamide hulka, millega mikroblogi kasutajad kokku puutuvad.

Ettevõtte sõnul on neil 232 miljonit kasutajat, mis on 6% võrra enam kui teise kvartali lõpus. Kuigi üldpilt kasutajate arvu suurenemisest on positiivne, on kasutajate arvu kasv siiski aasta lõikes aeglustunud.

Negatiivne on see, et Twitteri puhaskahjum suurenes enam kui kolm korda ehk 64,6 miljoni dollari võrra kolmandas kvartalis; aasta varem oli see 21,6 miljonit dollarit. See teeb selle aasta kolmandast kvartalist Twitteri jaoks kõige suurema kahjumiga tsükli. Selle põhjuseks on Twitteri investeeringud laienemisse, sh uue tööjõu palkamine, mis on ka kulutusi võrreldes eelmise kvartaliga 30% võrra kasvatanud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755