17. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Verizon suutis kasumlikkust järsult tõsta

Verizon Communications kasvatas kolmandas kvartalis puhaskasumit 40% võrra tänu uutele mobiilside klientidele.

Verizon teatas täna 2,23 miljardi dollari suurusest kasumist, mis teeb 78 senti aktsia kohta, vahendab MarketWatch. Aasta tagasi olid vastavad numbrid 1,59 miljardit ehk 56 senti aktsia kohta. Korrigeeritud kasum oli 77 senti aktsia kohta ning käive paranes 4,4% võrra, küündides 30,28 miljardi dollarini.

Firma mobiilsideharu Verizon Wireless sai kvartaliga juurde 927 000 lepingulist klienti, kuigi see jääb alla aastatagusele 1,54 miljonile ning teise kvartali 941 000 uuele kliendile. Kokku sai firma kolme kuuga 1,06 miljonit uut klienti.

Kvartaliga aktiveeris Verizon 3,9 miljonit Apple'i iPhone'i, mis teeb koguni 51% firma kõigist aktiveeritud nutitelefonidest. Verizon Wirelessi käive kasvas aastaga 7,2%, 20,4 miljardi dollarini.

Wells Fargo analüütiku Jennifer Fritzsche sõnul ületab Verizoni 51,1% brutokasumi marginaal ka kõige kõrgemaid prognoose.

Firma aktsia oli New Yorgi aja järgi keskpäevaks 3,3% plussis, makstes 48,8 dollarit. Sel aastal on firma väärtpaber kallinenud ligi 13%.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052