Autor: Rainer Saad • 31. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alcatel kuuendat kvartalit järjest kahjumis

Telekomiseadmete tootja Alcatel-Lucent teatas kolmanda kvartali käibe kasvust, kuid ettevõte oli ikkagi kuuendat kvartalit järjest kahjumis.

Kolmanda kvartali käive kasvas seitse protsenti, 3,67 miljardi euroni ja seda tänu äärmiselt kasumlikule USA turule. Aktsia reageeris tulemustele 15protsendilise tõusuga, kuna Alcatel-Lucent on lisaks Ühendriikide turule teinud edusamme ka kulude kärpimisega.

Grupi kolmanda kvartali puhaskahjum oli 200 miljonit eurot. Analüütikud ootasid käibeks 3,6 miljardit eurot ja puhaskahjumiks 139,4 miljonit eurot.

Allikate sõnul on Nokia pärast telefoniäri Microsoftile müümist hakanud kaaluma Alcatel-Lucenti telekomiseadmete üksuse ostmist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755