1. november 2013
Jaga lugu:

AT&T kaalub Vodafone'i ostmist

AT&T juhid on Bloombergi allikate andmeil koostamas plaani võtmaks järgmisel aastal üle Euroopa suurimat mobiilsideoperaatorit Vodafone Group.

Kuigi firmad ei ole alustanud ametlikke kõnelusi, on USA suurim telefonikompanii suurendanud töökoormust selgitamaks välja, milliseid varasid Vodafone'ist endale hoida ning kes saaks osta ülejäänu ära, ütlesid anonüümsust palunud allikad.

Lisaks on AT&T kokku panemas strateegiat Vodafone'i tegevusele Euroopas, kus lairiba ühenduse kasutuselevõtt on jäänud alla USA arengule. Alternatiivse sihtmärgina kaalub AT&T ka Suurbritannia operaatori EE ülevõtmist.

Tehing, mis tekitaks käibe poolest maailma suurima telekommunikatsioonifirma, poleks AT&T esimene üritus luua ühendfirmat. AT&T pakkus sel aastal Verizon Communicationsile välja plaani, mille kohaselt nemad oleks võtnud üle Vodafone'i Euroopa äri, Verizon oleks ülevõtnud ühisäri USAs ning America Movilile oleks jäänud ülejäänu.

Verizon lükkas tolle plaani toona tagasi, kuna nägi seda tehingut liialt keerulisena ning ilmselt ka aeglasema võrreldes nende enda 130 miljardi dollarilise ostutehinguga, millega Vodafone'ilt osteti ära 45% osalus Verizon Wirelessis.

Mis iganes tehing peab ootama enne Vodafone'i Verizon Wirelessi osaluse müügi lõpule viimist, mis peaks aset leidma 2014. aasta alguses. Allikad ütlesid Bloombergile, et lõppude lõpuks võib AT&T otsustada ka tehingust loobuda.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt