Autor: Indrek Kald • 1. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

LHV ühendas esimesena deebet- ja krediitkaardi

LHV tõi esimesena turule pangakaardi, mis asendab kliendi jaoks nii deebet- kui ka krediitkaarti ja millega tehingute tegemisel peab valima, kas kasutada arvelduskonto või krediidikonto raha.

LHV panga juhi Erki Kilu sõnul on mitme konto kaart varasematest pangakaartidest tehnoloogiliselt erinev, sest annab reaalselt ligipääsu kahele kontole. "Peamine põhjus uue kaardi kasutuselevõtuks on mugavus klientide jaoks," selgitas ta pressiteates.

Üldiselt on uut tüüpi kaardi kasutamine makseterminalides ja sularahaautomaatides sarnane praegusele, kuid enne PIN-koodi sisestamist ja makse sooritamist peab klahvistikult valima, kas summa arvestatakse maha arvelduskontolt (valides "debit") või krediidikontolt (valides "credit").

LHV väljastab edaspidi vaid uusi mitme konto kaarte. "Selliseid kaarte antakse välja ka mujal Euroopas, meile lähim näide on Soomes," rääkis Kilu.

Rahvusvahelise kaarditeenuste firma Mastercardi 2011. aasta uuringu andmeil on selline valikuvõimalus olemas vähemalt 97% Eesti müügipunktide kaardimaksete terminalidest. Samuti toetavad kõik Eesti rahaautomaadid LHV pangakaartide uusi funktsioone.

Esmajoones on LHV uus kaart deebetkaart ja sellele saab juurde võtta krediidilimiidi. "Kes ei soovi krediidikontot kasutada, saab jätta krediidikonto null-limiidiga. Kui tekib vajadus, on võimalik väga mugavalt taotleda krediidilimiidi ning kasutada edaspidi kaardi mõlemat poolt," selgitas Kilu.

Kokku on LHV pank väljastanud kokku 23 000 pangakaarti.

LHV on Eesti kapitalil põhinev pangandusgrupp, mille valdusesse kuuluvad LHV Pank ja LHV Varahaldus. LHV klientideks on eraisikud, väikese ja keskmise suurusega ettevõtted ning institutsionaalsed investorid. LHV esindused asuvad Tallinnas, Tartus, Riias, Vilniuses ja Helsingis. LHV-s töötab ligi 200 inimest. LHV pangateenuseid kasutab üle 50 000 kliendi. LHV pensionifondidel on üle 120 000 kliendi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052