Marek Mühlberg • 7. november 2013
Jaga lugu:

Kalev Pihl: inimestel puudub usaldus nutiseadmete vastu

Sertifitseerimiskeskuse AS-i juhatuse liige Kalev Pihl tõdes täna Kumus turvalisusele ja e-ID tulevikuvõimalustele suunatud konverentsil, et inimesed pelgavad nutiseadmete keskkonda ja IT-sektori ülesandeks on  need hirmud kõrvalda.

Pihla hinnangul on nutiseadmed tehnoloogiliselt väga võimekad, kuid me ei kasuta praegusel hetkel nende täit potentsiaali: „Nutiseadmetel on häbiväärselt väike tööfunktsionaalne kasutus, sest inimestel puudub nutiseadmete vastu usaldus. See on üks suurimatest probleemidest, millega me täna silmitsi seisame ning meie ülesanne on sinna see usaldus luua.“

Pihl lisas, et aastaks 2017 on Eestis ligi miljon nutiseadme kasutajat ning seepärast on nutiseadmete kaitsega tegelemine äärmiselt oluline.„Oleme nutikaitses seni kehvad olnud ja kui me tahame Eestis olla eesrindlikud, siis me peaksime olukorda oluliselt parandama. See on väga laiapõhine ettevõtmine, mis aitab meie ühiskonda kümme saamu edasi,“ märkis Pihl.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee