7. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Twitter alustab 26 dollari pealt

Pärast Facebooki kõige tähelepanuväärsemat börsidebüüti tegev mikroblogikeskkond Twitter määras enda aktsiate avaliku esmaemissiooni (IPO) hinnaks üllatuslikult kõrge 26 dollarit.

Sellise aktsiahinna alusel kaasab Twitter börsidebüüdiga 1,82 miljardit dollarit, mis on ajaloo suuruselt teine internetifirma IPO pärast Facebooki ja ületades isegi Google'i tulemuse 2004. aastal, vahendab MarketWatch.

Twitteri aktsia lühendiga TWTR alustab kõigi märkide kohaselt kauplemist New Yorgi börsil tänasest.

Firma määras esialgselt IPO hinnavahemikuks 17-20 dollarit, kuid tõstis see nädal vahemiku 23 kuni 25 dollarini, kuigi osa analüütikuid hoiatas Facebookile sarnase haibi eest.

Twitter müüs garanteerijatele kokku 70 miljonit aktsiat ehk umbes 13% kõigist aktsiatest. Facebook pakkus samal ajal 421 miljonit aktsiat ehk ligi viiendiku kõigist aktsiatest. Ükski Twitteri omanik aktsiaid ei müünud.

26-dollarilise aktsia hinna juures on Twitteri turuväärtus umbes 14 miljardit dollarit. See paigutab Twitteri ettepoole hiljuti börsile tulnud internetifirmade turuväärtustest nagu Groupon ja Yelp, kuid jääb selgelt alla LinkedIni 26,8 miljardilise turuväärtusele ning Facebooki 120 miljardi dollarilisele turuväärtusele.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052