Autor: Romet Kreek • 11. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Deutsche Telekom tegi Kesk-Euroopas ülevõtmise

Saksa Deutsche Telekom ostab CTS Central Europe'i 546 mln euro eest, mis lisab talle maavõrgud maades, kus Saksa kompanii teenindadab kundesid valdavalt mobiilsidega, vahendab Bloomberg.

Deutsche Telekom ostab Varssavis tegutseva GTSi erakapitalifirmadelt, sealhulgas Columbia Capitalilt, HarbourVest Partnersilt, Innova Capitalilt ja M/C Partnersilt. See tehing annab konkurentsiametite heakskiidu järel maaliinid Poolas, Tšehhis, Ungaris ja Rumeenias.

1993. aastal asutatud GTS müüb interneti- ja telefoniteenused USA telekommunikatsioonigigandile Level 3 Communications, kes samuti tegi pakkumise GTSile. Poola suuruselt teine maaliinide kompanii Netia tundis huvi GTSi Poola varade vastu.

GTSi käive oli eelmisel aastal 347 mln eurot ja Ebitda-kasum (ilma Slovakkia varadeta) 87 mln eurot. Slovakkia varad jäävad müüjatele.

"Investeerime vastu trendi," ütles Deutsche Telekomi finantsdirektor Timotheus Hoettges.

Novembris on ka miljardär Petr Kellneri PPF Group ostnud 3,4 miljardi dollari eest konktrollosaluse Tšehhi suurimas telekomis Telefonica Czech Republics ASis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755