Autor: Kadri Põlendik • 14. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investorid ja startupid kohtuvad Helsingis

Kolmapäeval algas Helsingis rahvusvaheline IT-konverents Slush, kus ka Eesti idufirmad otsivad investoreid ja investorid huvitavaid idusid, kuhu raha paigutada.

Kuunedat korda toimuva Slushi avasõnad ütles Nokia kunagises kaablitehases Soome peaminister Jyrki Katainen, kes tekitas kõneainet oma sinise dressipluusiga. Twitteris öeldi Soome huvide eest seisva võrgustiku Team Finland kirja kandva dressipluusi kohta „lahe pusa“ (nice hoodie) ning et Slushil võidavad dressipluusid ülikondi.

Teistsuguse väljanägemisega üllatas Katainen ka eelmisel aastal.

„Slushil juhtub alati toredaid asju. Eelmisel aastal lakiti mu küüned ja ma pidin pärast minema valitsusega kohtumisele,“ meenutas ta mullust Slushi.

Lisaks märkis Katainen, kui oluline on keskenduda ühiskonna jaoks olulistele probleemidele. Tema hinnangul näitab Slush, et endiselt on toimumas palju positiivset ning on andekaid inimesi, kes usuvad tulevikku. „Iga Slush annab meile lootust,“ ütles Katainen.

Valitsuste esindajatest olid kohal ka Venemaa asepeaminister Arkadi Dvorkovitš, kes osales Kataineniga ühes vestlusringis, ning Eesti president Toomas Hendrik Ilves, kes astus üles ettekandega digitaalajastu toomisest ühiskonda.

Viiel laval toimuvate ettekannete, intervjuude ja vestlusringidega samaaegselt esitlevad erinevad idufirmad oma ideid, et leida investoreid oma ideede arendamiseks. Samal ajal toimuvad ideede esitlused ehk pitch’id, milles ka võisteldakse. Uusi idufirmasid tutvustatakse samuti ettekannete vahel.

Tänase päeva meeleolusid Twitterist:

Kristo Ovaska:

Slush13 on maailma suurim kogukonna korraldatud idufirmade üritus: 5000 külastajat, 750 vabatahtlikku! Au ja kiitus Peter Vesterbackale, Miki Kuusile ja kogu meeskonnale!

Kristjan Lepik:

Nokia pilditehnikaosakond on hämmastav, parimad telefonikaamerad. Kuid tahaks neilt küsida – kellele te neid arendate?

Allan Martinson:

Paananen Supercellist: Soome on üks maailma parimaid kohti idufirmade jaoks. Positiivsed aspektid kaaluvad selgelt üles negatiivsed.

Jens Kasemets:

Eesti president Toomas Hendrik Ilves on Slushi laval suurepärase ettekandega, ilma PowerPointi esitluseta – elagu põhjamaine minimalism.

Allan Martinson:

Eesti president Toomas Hendrik Ilves: turvalisus ei ole probleem, vaid andmete puutumatus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474