Autor: Rainer Saad • 19. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päev börsil: Nokia aktsionäride koosolek

Täna toimub Nokia aktsionäride üldkoosolek, kus antakse heakskiit Microsofti ostutehingule. Nokia aktsia tõusis eile 1,18% ning sulgus 6 eurol.

Nokia nõustus septembris müüma enda mobiiliüksuse ja patentide litsentsid Microsoftile 5,44 miljardi euro eest. Tehing peaks lõpule jõudma järgmise aasta esimeses kvartalis, kui regulaatorid selle heaks kiidavad. Nokia vaba raha hulk peaks sellega kasvama 8 miljardi euroni.

Ilma mobiiliüksuseta teenib Nokia 90 protsenti oma tuludest telekomiseadmeüksusest Nokia Services and Networks (NSN).

Eelmisel aastal kukkus Nokia aktsia 1,33 euroni, mis on madalaim tase pärast 1994. aastat.

Pärast seda, kui Nokia teatas mobiiliüksuse müügist Microsoftile, astus tagasi Nokia tegevjuht Stephen Elop. Soome lehed on pidanud Elopit „Trooja hobuseks“, kes Microsoftist Nokiasse tulles on hävitanud Soome firma väärtust, et Microsoft saaks siis mobiiliüksuse odavamalt endale.

Täna avaldab majandustulemused odavlennufirma easyJet. Kell 12 avaldatakse Saksamaa novembri majanduskindluse indeks ZEW.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052