20. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gates: Olen kohtunud paljude kandidaatidega

Microsofti kaasaasutaja Bill Gates ütles, et ta on koos teiste nõukogu liikmetega kohtunud "paljude" tegevjuhtide kandidaatidega asendamaks praegust juhti Steve Ballmerit.

Eilsel Microsofti korralisel aktsionäride koosolekul lausus Gates, et nõukogu kogunes arutamaks osasid kandidaate, vahendab Bloomberg. Gates lisas, et mingit tähtaega ta ei anna.

Uut juhti otsiv Microsoft on mitme aastakümne suurimat muutust läbi tegemas, otsides uut juhti ajal, kui firma struktuuri muudetakse teenuse ja seadmete põhisemaks.

Lisaks ostab Microsoft Nokia ära, mis on ülevõetava inimeste arvult nende läbi aegade suurim tehing. Uus tegevjuht peab seejuures kaasas käima muutustega, kus tarbijad liiguvad rohkem mobiilseadmetele ja pilvepõhisele tarkvarale.

"Tegu on keeruka rolliga, kuhu astuda," ütles Gates. Tema ja Ballmer "on pühendunud" leidmaks õige tegevjuht, ütles emotsionaalne Gates.

Autor: Fredy-Edwin Esse, California

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755