Alyona Stadnik • 21 november 2013
Jaga lugu:

Fortumo laienes India turule

Mobiilimakseid pakkuv Eesti idufirma Fortumo laienes India turule. „Oleme Indias tegutsenud septembri keskpaigast. Täna avalikustasime ka India kontori kohaliku juhi nime,“ rääkis Fortumo kommunikatsioonijuht Mattias Liivak.

India kontorit hakkab juhtima Sanjay Sinha, kes on sealt ka pärit ning üle kümme aastat samas valdkonnas töötanud. „Ta on näiteks töötanud Yahoos, kus suhtles mobiiloperaatoritega. Ta tunneb kohalikku turgu, tal on rahvusvahelist kompetentsi ning ta aitab meeskonnal seal arendada,“ märkis Liivak.

Juhi otsinguprotsess võttis umbes kaks kuud ning kandideerijaid oli üle 1000.

„India on üks suuremaid turgusid,“ põhjendas Liivak turule minekut.

Fortumo üheks kliendiks on näiteks ettevõte, kes osutab teenust Bollywoodile. „Indias on kasutuses umbes 67 miljonit nutitelefoni ja kasvuprotsent on 50% aastas. Aastaks 2016 läheb India nutitelefonide arvult USAst mööda ja on maailmas teisel korral Hiina järel,“ rääkis Liivak turu potentsiaalist.

„Meie jaoks on seal palju lõpptarbijaid, kes ei saa krediitkaardiga maksta ja seal on ka palju start-up’e ja kohalikke tehnoloogiafirmasid, kes tahavad teenust kasutada nii kohalikul kui ka rahvusvahelisel turul,“ sõnas ta.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Indrek Kald
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112indrek.kald@gmail.com
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150ana.madismae@aripaev.ee