Autor: Raido Neemre • 22. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riskifondi juht: Twitteri aktsiad võivad kukkuda kuni 80%

Twitteri aktsia võib kukkuda kuni 80%, hoiatas riskifondi juht. Mikroblogi Twitteri aktsiaid kaubeldi juba New Yorki börsile jõudes hinnaga 45,10 dollarit, neljapäeval börsi sulgemisel maksid aktsiad 42 dollarit.

Noster Capital riskifondi partner Pedro De Noronha sõnul on Twitteri aktsiad aga “vaid mänguritele”.

“Ma ei usu, et leiduks ühtegi tõsist investorit, kes tõesti vaataks Twitterit ja mõtleks, et ta kahekordistab oma varandust sellega”, ütles ta CNBCle teleusutluses. Võibolla juba lähitulevikus saame Twitteri aktsiaid osta 80% soodsamalt, kui praegu.”

Noronha lisas, et Twitterit ei väärtustata fundamentaalselt ning võrdles aktsiate omamist Porsche omamisega.

“Porsche 911 turbo annab omanikule lisaväärtuse. Kuid kui sa maksad selle eest kaks miljonit dollarit, võib selle väärtus kahaneda 100 000 dollarini ning see lisab sulle jätkuvalt väärtust, kuid 2 miljonit dollarit oleks selle eest ülemakstud.”

CNBC uuring paljastab, et Twitteri reputatsioon on kahanemas. Septembris Tpolli poolt läbiviidud uuring leidis, et juhtide arv, kes leidsid Twitteri olevat usaldusväärse 2012 ja 2013 aasta vahel, kukkus 61%. Samas nende arv, kes pidasid Twitterit lugupeetud brändiks, kukkus samal perioodil 40%.

Tpolli tegevjuht, Mark Ursell märkis, et langus võib tuleneda suurenenud sotsiaalmeedia valikutest või seetõttu, et ettevõtted olid keskendunud enam reklaamile kui oma kasutajatega sotsiaalmeedias suhtlemisele.

Twitteri esmaemissioonil, 7.novembril, müügile paisatud aktsiad maksid 26 dollarit tükk. Esimesel päeval tõusid aktsia hinnad taevasse, makstes 46 dollarit aktsia eest.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052