Alyona Stadnik • 28. november 2013
Jaga lugu:

Margus Uudam: riik plaanib investeerida ettevõtetesse

Eesti Riskikapitali Assotsiatsiooni (EstVCA) juht Margus Uudami plaanib riik ettevõtete toetuse andmise asemel ettevõtetesse investeerida läbi fondifondi.

"Oleme riigiga rääkimas, et äkki on mõistlik EAS toetuse raha andmise asemel investeerida ettevõtetesse, siis on lootust, et võib tulla kasumlikult tagasi," põhjendas Uudam Äripäeva investeerimiskonverentsil "Rahvusliku kapitali ärkamisaeg".

EstVCA liikmed on investeerinud 180 miljonit eurot 80 erinevasse ettevõtetesse. "See on huvitav number. Kui küsida, kust saab täna kapitali, siis ettevõtted saavad seda erakapitalfondidelt - kui laenu ei saa või taha võtta," sõnas Uudam.

Ta arutles, et kui öeldakse, et kapitali on vähe, siis tema küsiks, kas Eestis on vähe kapitali, andekaid ettevõtteid või kogenenud riskikapitaliste, kes kapitali võiksid pakkuda. Uudami sõnul on Eestis defitsiit fondihaldurites.

Uudam loodab, et järgmisel aastal käivutb Eestis 3-4 riskifondi, kes suudaks ettevõtetele kapitali pakkuda.

EstVCA eesmärk on 2020.aastaks, et liikmete hallatavate varade maht oleks 1 miljardit eurot.

EstVCA koondab Eesti riski- ja erakapitali ning on asustatud 2009. aastal. Organisatsioonil on 16 põhi- ja 21 toetajaliiget. Organisatsioon on 80 erinevasse ettevõtetesse investeerinud 180 miljonit eurot. Ettevõttete summaarne käive on 500 miljonit ning neis töötab kokku 6500 töötajat.

Pikemalt saab investeerimisfoorumil räägitust lugeda esmaspäevasest Äripäevast.

Jaga lugu:
ITUUDISED UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad Ituudised uudised igal nädalal enda postkasti.

Ituudised.ee toetajad:

Enimloetud
Aali Lilleorg
Aali LilleorgtoimetajaTel: 505 3172aali@ituudised.ee
Ana Madismäe
Ana Madismäereklaamimüügi projektijuhtTel: 545 60 150Ana.Madismae@aripaev.ee