Autor: Marek Mühlberg • 2. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 vahetas kogu Lääne-Virumaa võrgu välja

Tele2 lõpetas Lääne-Virumaal suuremahulised võrgutööd, millega vahetati välja 2G ja 3G tugijaamade raudvara ning lisati üheksa uut 3G saatejaama.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul suurendati tööde käigus piirkonna paljudes olemasolevates jaamades võimsust ja mahtu. “Lisaks käivitasime ka uued paremini levival sagedusel töötavad 3G saatjad, mis tagavad tugevama siselevi. Rakvere linnas paranes mõõtmiste kohaselt 3G levi 70 protsenti ning kogu maakonnas kolmandiku võrra,” ütles Sarri.

Uued 3G saatjad lisati suurematest piirkondadest näiteks Roelasse, Simunasse, Rakverre, Pajustisse ja Vinnisse.

“Tegime viimaste nädalate jooksul piirkonnas põhjalikud testid, mille kohaselt tõusis ka 2G võrgu kvaliteet,” ütles Sarri ja lisas, et tehnikavahetuse käigus loodi ühtlasi 4G valmisolek.

Tele2 vahetab aastaga järk-järgult välja kogu oma raadiovõrgu Eestis töökindlamate, võimsamate ja energiasäästlikemate seadmete vastu ning lisab selle käigus ka uusi saatjaid ja 4G võimekuse. Hetkel toimuvad tööd Kesk-Eestis, Võrumaal ning Peipsi piirkonnas, kus võib seetõttu lühiajaliselt esineda levikõikumisi.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052