Autor: Indrek Kald • 9. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Panga asepresident: e-arvega ei tohiks kaasneda lisatasu

Kuigi Eesti läheb 1. veebruaril üle Euroopa Liidu ühtsete maksetingimuste SEPA süsteemile, ei tohiks Eesti Panga asepresidendi Madis Mülleri sõnul see tuua kliendi jaoks kaasa lisakulusid.

"Meie arvates puhtalt SEPA reeglite tõttu ja e-arvete tõttu ei peaks kellelgi lisakulusid tekkima," vahendas ERR Mülleri kommentaari ETV "Terevisioonis".

Seoses maksetingimuste muutumisele kaob praegune otsekorralduste süsteem, selle asemele tuleb e-arve, mis on Mülleri sõnul otsekorraldusega võrreldav teenus.

"Tõsi, pankadele ja ettevõtetele, kes seda teenust kasutavad, neile see tähendas lisainvesteeringuid, aga pangad ja telekomi ettevõtted peavad oma äri edendades kogu aeg uuendusi tegema ja tehnoloogiasse panustama," selgitas ta ja lisas, et see on lihtsalt järjekordne uuendus.

Müller lisas, et ka varem pidi ettevõtted, kes pakkusid klientidele arvete maksmiseks otsekorralduse võimalust, selle eest pangale teenustasu maksma, nii peaksid uue e-arvete süsteemi jooksvad kulud olema tema sõnul praeguse otsekorraldusega üsna sarnased.

Elisa teatas eelmisel nädalal, et hakkab uuest aastast e-arvete saatmise eest küsima 60 senti, kuna sellest saab mugavusteenus.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755