Autor: Ave Lepik • 10. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlastel valmis ainulaadne naftareostuse netirakendus

Eesti ülikoolide teadlased said koos rootslastega valmis veebirakenduse SmartResponse, mis ütleb laevaõnnetuse korral, missugust keskkonnareostust võib see põhjustada.

Laeva madalikule sõitmise või kokkupõrke korral saab veebilehel hinnata õnnetusega kaasnevat väljavoolava nafta hulka.

SmartResponse veebi kooseisus olevat OILRISK-i veebi moodulit on varem katsetatud Eesti reostustõrjeõppustel „Pärispea nafta 2011” ja „Puhas meri 2012”, mille eesmärk oli harjutada naftatõrjeoperatsioonideks valmisolekut ja reageerimist. Ka kasutati veebirakendust mullu septembris 250 meetri pikkuse tankeri Kyeema Spirit Aegna saare juures madalikule sõidul tekkinud olukorra hindamiseks.

Jaga lugu
Ituudised.ee toetajad:
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Erkki VilippReklaamimüügi projektijuhtTel: 517 7736
Kertu KarnerIT konverentside projektijuhtTel: 553 7112