Autor: Indrek Kald • 10. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nortali uus leping Omaanis: luuakse 66 e-teenust

Tarkvaraarendusega tegelev Eesti firma Nortal sõlmis pühapäeval Omaani valitsusasutustega mitu lepingut, loomaks seal kümneid uusi e-teenuseid.

Eesti suursaadiku Omaanis Lauri Bambuse sõnul on see kahe riigi koostöö parimaks näiteks. "Nortal AS on oma kolmeaastase Omaanis töötamisega positiivselt silma jäänud, mistõttu 8. detsembril mitme koostöölepingu allkirjastamine Omaani valitsusasutustega võiks anda julgustavat eeskuju teistelegi Eesti ettevõtjatele," märkis ta.

8. detsembril kohtus Bambus töövisiidil Masqatis Omaani Sultaniriigi majandus- ja tööstusministri Ali bin Masoud Al Sunaidy ning tööjõuministri Shaikh Abdullah bin Nasser bin Abdullah Al Bakriga.

Majandus- ja tööstusminister märkis kohtumisel, et vaatamata tugevale konkurentsile IT valdkonnas on omaanlastel usku Eesti ettevõtjatesse. "Kaheks järgnevaks aastaks Nortaliga allkirjastatud projekt One Stop Shop – konsolideeritud e-teenuste keskkond –  peaks tulevikus võimaldama omaanlastel lihtsamini suhelda oma riigiga. Luuakse 66 e-teenust, mis teiste valitsusasutuste kõrval kaasab ka Omaani politseid, tööjõuministeeriumit, keskkonnaministeeriumit, Omaani kaubanduskoda ja teisi asutusi," selgitas Al Sunaidy.

Tööjõuminister Al Bakri sõnul on järgmiste aastate põhirõhk uute töökohtade loomisel ning hariduskvaliteedi tõstmisel. "Omaanis on oodatud nii Eesti ettevõtjad kui ka pakkumised hariduskoostööks," märkis ta.

Kindlasti on järgnevatel aastatel sultaniriigis üha enam vaja IT-spetsialiste, mida rõhutas kahepoolsel kohtumisel suursaadikuga Omaani infotehnoloogia ameti peadirektor Salim Sultan Al Ruzaigi. "Eesti ettevõtte Nortaliga sõlmitud G-Cloud projekt annab uusi väljakutseid nii Omaani riigile tervikuna kui ka eraldi kõigile sultaniriigis infotehnoloogia valdkonnas tegutsevatele väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele," sõnas Al Ruzaigi.

Kuna Eesti ja Omaani suursaadikud on riikides mitteresideerivad, siis tõdeti kohtumistel, et kahepoolsete suhete paremale korraldamisele aitaks kaasa aukonsulite nimetamine.

Lauri Bambus kinnitas välisministeeriumi pressiteates, et Eesti ja Omaani suhetes on suur potentsiaal, mida esimesed ettevõtjad on hakanud edukalt ka kasutama.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052