Autor: Romet Kreek • 11. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia on kimpus Microsofti tehinguga India tõttu

Nokia on valmis maksma vähemalt 355 mln eurot India maksuametile, et saaks anda oma India tehase üle Microsoftile, rääkisid Bloombergile kaks asjaga kursis olevat inimest.

Nokia on valmis hoiustama vähemalt 270 mln eurot lisaks juba praegu hoiustatud 85 mln eurole, kui India valitsus lubab varade, sealhulgas Chennai tehase üleandmist Microsoftile.

Varad külmutati septembris maksuvaidluse tõttu. Nokia nõustus tol kuul müüma oma mobiiltelefoniäri Microsoftile 5,44 miljardi euroses tehingus. Nokia võib olla sunnitud otsima uut ostjat nendele varadele, kui ta ei saa hakata sel nädalal varasid üle andma.

Täna algab Delhi kõrgemas kohtus Nokia varade teemalise kohtuasjas tunnistajate kuulamine.

India valitsus nõudis Nokialt 20,8 miljardi ruupia ehk 342 mln dollari maksmata maksude tasumist. Indial on ka maksuvaidlus Voldafone Groupiga, kellelt nõutakse tagasiulatuvalt muutunud maksuseaduste tõttu 2,2 miljardit dollarit.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755